Unieke action hero’s als bijzonder 3D geprint bedrijfscadeau!

De apps- en websiteontwerpers van Resoluut presenteerden zichzelf al met eigen cartoons van action hero’s. Micha Commeren, art director en partner bij Resoluut, vroeg zich af of die 2D cartoons niet extra tot leven konden komen als fysieke poppetjes. Micha was op zoek naar een originele, innovatieve objecten om Resoluut te presenteren bij haar klanten en netwerk. Deze action hero poppetjes worden dan de nieuwe visitekaartjes. Een innovatief idee pur sang! Bij 3Dwergen staat originaliteit en innovatie voorop en dit was precies het begin van een mooi project.

Eerst in 3D ontworpen en daarna 3D geprint

3Dwergen nam de bestaande twaalf 2D cartoons van Resoluut als basis en vormde die om tot 3D modellen van de action hero’s. Iedere Resoluut medewerker heeft namelijk zijn eigen action hero. We besteedden veel aandacht om de stijl van de cartoons te behouden in bijvoorbeeld de proporties en houdingen. Daar moesten nog wel de achter- en zijkanten bij bedacht worden: een creatieve uitdaging!

Daarna werden de 3D modellen in 3D uitgeprint als kleine full color standbeeldjes. Eén model heeft zelfs een 3D geprinte transparante spacehelm!

3D printen biedt kansen voor innovatieve marketing

3D printen maakt creaties mogelijk die vroeger überhaupt niet te produceren waren of te kostbaar waren in kleine oplages. De snelle ontwikkelingen van de 3D printmarkt zijn te vergelijken met die van de internetmarkt van 1995. Nu wordt een veel betere verbinding mogelijk tussen de digitale internetwereld en de fysieke wereld waarin wij leven. We gaan veel meer unieke en persoonlijke creaties zien. Dat is toch veel leuker dan massa-marketing?

Action hero’s om trots op te zijn!

De 3D geprinte action hero’s zijn een resultaat waar Resoluut en 3Dwergen trots op zijn en met plezier presenteren! Zo hoort dat toch met action hero’s?
Het is een resultaat waar je een lach van op je gezicht krijgt!

Ben jij ook benieuwd naar meer? Volg dan of neem contact op met Nanning de Jong van 3Dwergen.

Nanning de Jong:
nanning@dazzl3d.com
+31612848976

Met dank aan het Resoluut team en action hero George Koultouridis (tarzan) voor de foto’s!
Kijk ook eens naar de reactie’s van klanten op het blog van Resoluut.

[twitter_follow username=”nanningdejong” language=”nl”]

[twitter style=”horizontal” source=”nanningdejong” hashtag=”#3Dwergen” float=”left”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

[fbshare type=”button”]