Presentatie bij Hager Update: 3D printen – kansen voor de installatiemarkt

Nanning de Jong presenteerde over 3D printen bij het Update event van Hager. Veel mensen er wel eens van gehoord: het 3D geprinte grachtenpand of de 3D geprinte selfies van de Hema. Maar heeft u er zelf al iets mee gemaakt? Wat kun je er nou echt mee als installateur? Wat zijn de mogelijkheden nu en wellicht in de toekomst?

Nanning de Jong van 3Dwergen bij Hager Update over 3D printen

We lieten een concept zien waarmee installatietechniek én 3D printen samen extra waarde kunnen toevoegen aan de kinderkamer van uw klant.

Nanning de Jong van 3Dwergen presenteert bij Hager Update over 3D printen

Nanning hield het niet alleen bij voorbeelden, maar liet ook echt 3D geprint schakelmateriaal zien. Bent u ook benieuwd naar de kwaliteit die je daarvoor met simpele én met industriële 3D printers kunt bereiken? Hoe zou u daar zelf mee aan de slag kunnen gaan? En wat heeft uw klant daar dan aan?

Tijdens de presentatie en een live 3D printdemonstratie ging hij daar met mensen uit de installatiemarkt over in gesprek.3Dwergen 3D printen bij hager_update_3d2

Daarnaast liet Michel Heijnekamp zien wat Hager op het gebied van 3D printing doet. Uit Hager’s productieproces zag je voorbeelden van onder meer rapid prototyping, waarmee zeer snel eerste versies van nieuwe producten tot stand komen. Maar uiteraard was er ook een commerciële insteek: met 3D printing worden productie van kleine series, spare parts en volledige customisation van producten mogelijk.

Michel Heijnekamp bij Hager Update over 3D printen