Keynote presentatie op 3D Publishing Conference: 3D printing as new business opportunity for the content industry

Nanning de Jong van 3Dwergen was een keynote spreker op de gezamenlijke 3D Publishing Conference, Converging Media Conference and Augemented Media Conference 2014 in Amsterdam.

Converging Media Conference 3d publishing conference Augmented Media Conference

3D printen is hot. De technologie wordt volwassen en nieuwe business kansen liggen er voor het grijpen. Veel nieuwe toetreders betreden deze markt en tegelijkertijd zijn grote 3D printbedrijven als Stratasys en 3D Systems bezig met een consolidatieslag om breed georiënteerde 3D publishing platforms te bouwen.

3D publishing platforms

Niet alleen bedrijven met een 3D print achtergrond (fabrikanten en dienstverleners) zijn bezig om 3D publishing platoforms op te zetten, maar ook bedrijven uit andere industriën zoals uit de gaming- en animatie-industrie bewegen richting 3D printbare content.

3D publishing platforms creëren nieuwe waarde in e-commerce door gave 3D modellen aan te bieden, nieuwe manieren van co-creatie van content op te zetten en nieuwe logistiek te bouwen om fysieke producten op innovatieve manieren te maken. Wat zijn nu die kansen voor de content publishing bedrijven in deze markt?

Nanning de Jong of 3Dwergen at 3D Publishing Conference 2014